Muhalefet partilerinden CHP İstanbul ablukasına sert tepki: “Demokratik siyaset tasfiye ediliyor”

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın polis ablukasına alınması siyasi partilerin tepkisini çekti. DEM, EMEP, SYKP, TKH ve BTP temsilcileri uygulamayı “hukuksuz”, “OHAL ilanı”, “sıkıyönetim”, “demokratik siyasetin tasfiyesi” sözleriyle eleştirdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın polis tarafından ablukaya alınmasına muhalefet partileri sert tepki gösterdi. Birçok siyasi parti temsilcisi ve milletvekili uygulamayı hukuksuz ve antidemokratik olarak nitelendirdi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise kayyum politikalarının Türkiye’nin siyasi krizini derinleştirdiğini belirterek, “Siyaseti kayyum ile dizayn etme anlayışına ve yargıdaki siyasallaşmaya acilen son verilmelidir. Siyasetten ve belediyelerden kayyumları çekin” çağrısı yaptı.

Emek Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, CHP İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, “Sarayın yargı eliyle sürdürdüğü bu darbe süreci ancak halkın genel eylemiyle püskürtülebilir. İstanbul Valisi açıkça OHAL ilan etmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), ablukayı demokratik siyaseti tasfiye etme girişimi olarak nitelendirdi. Partiden yapılan açıklamada, “Bu saldırı yalnızca CHP’ye değil; halkın örgütlenme hakkına, demokratik yaşamımıza ve ortak mücadele zeminlerimize yöneliktir” denildi.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) de yazılı açıklamasında İstanbul’da adeta sıkıyönetim ilan edildiğini belirterek, “CHP il binasının polis tarafından ablukaya alınması, bir siyasi partinin faaliyetlerinin doğrudan yasaklanması anlamına gelmektedir. Polis derhal sokaktan çekilmeli, bu uygulama son bulmalıdır” çağrısında bulundu.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, ablukayı “tamamen hukuka aykırı” diyerek kınadı. Baş, “Bu Türkiye’ye her açıdan zarar verecek antidemokratik bir uygulamadır. Bir siyasi partinin il binası hangi gerekçeyle ablukaya alınır? Ortada hiçbir hukuki gerekçe yok” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Yılbaşına iki hafta kala, bu ok işareti bizi nereye götürüyor?
Dezenformasyon ile Mücadele Merkezi Başkanı da ifadede
Başkent Üniversitesi’nden 2025 UI GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralamasında Büyük Başarı
4 ilde yasa dışı bahis operasyonu: Tehdit ve şantajla para aktarımı yapmışlar!
New York Times: 'Marmara'nın derinliklerinde ürkütücü gelişme'