Muğla'da orman yangını: 11 kişi tahliye edildi

Muğla Dalaman’da çıkan orman yangını devam ediyor. Bölgeden 11 kişinin tahliye edildiği açıklandı.

Muğla Dalaman Tepebaşı Mahallesine henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangını söndürme çalışmaları devam ederken 11 kişi bölgeden tahliye edildi.

Yangın bölgesinde çalışmalar devam ediyor. Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, belediyenin sosyal medya hesabından bilgi verdi. "Saat 9 civarında yangın başladı. 11 evi tahliye ettik. Rüzgar çok. Etkisini kaybetmiyor. Çevre belediyelerden ve büyükşehirden destek geldi. En kısa sürede inşallah söndüreceğiz.”

Muğla Valisi İdris Akbıyık da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Taşbaşı Mahallesi'nde çıkan orman yangınına; 607 personel, 92 arazöz ve su tankeri, 99 müdahale aracı, 36 iş makinesi ile müdahale edildiğini bildirdi.

Vali Akbıyık, “Bugün çıkan dördüncü yangın. Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Yangın, çok geniş bir alanda. Yüksek bir rüzgar var. Bu da maalesef mücadeleyi zorlaştırıyor. Şu ana kadar iki hanede 11 vatandaşımızı tahliye ettik. Eski 1-2 yanan yapı var. Allah'a şükür, can güvenliğiyle ilgili şimdilik bir sıkıntı yok. Her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz. Taşbaşı Mahallesi'nde diğer haneleri de tahliye edebiliriz. Yangının durumuna göre hareket edeceğiz” diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Özgür Özel'den 'Yenidoğan Çetesi' açıklaması: Kime uzanıyorsa uzanmalı, bu alçakların canına okunmalı
Messi’nin Ziraat Bankası reklamında yer alması Meclis gündeminde: 'Kamuya yararı nedir?'
Türkiye'nin en 'güvenilmez' kurumları belli oldu! İşte çok konuşulacak o liste: İkinci sırada Diyanet var...
Barış Boyun ve Daltonlar suç örgütlerine operasyon! 166 kişiden 147'si tutuklandı: Barış Boyun'un eşi Ece Boyun da aralarında
İddia: Kuzey Kore Rusya için Ukrayna'ya asker gönderdi