Müftü, Polonez işçilerine akıl verdi: Böyle hak aranmaz

Sendikalı oldukları için işten atılan ve mücadelelerine Çatalca Kaymakamlığı önünde devam eden işçilerin yanına giden Çatalca müftüsü, işçilerin üstüne yürüdü, bir kişinin çekim yapmasına müdahale etti.

63 gündür sendikal haklarıyla işe iadeleri için direnen Polonez işçilerinin Çatalca Kaymakamlığı önündeki eylemine kolluk kuvvetlerinin ardından Çatalca Müftüsü gönderildi.

BirGün'den Ebru Çelik'in haberine göre, Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmatalioğlu, önce kendini yurttaş olarak tanıtıp, işçilerden müziğin sesini kısmalarını ve çevrede hasta insanlar olduğunu söyledi. Ancak daha sonra bu kişinin Çatalca Müftüsü olduğu anlaşıldı.

Mehmetalioğlu’nun işçilere, "Böyle hak aranmaz" demesi üzerine kadın işçilerden Aynur Şengül, "20 yıldır ben emek verdim, nasıl hakkımı aramayayım?" diye tepki gösterdi. Mehmetalioğlu, "Gelin beni döverek hakkınızı arayın" deyip, o esnada çekim yapan işçinin üstüne yürüyüp telefonuna saldırdı.

Karlıkaya: Çatalca halkı bizden rahatsız değil

Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya, "Müftü önce kendini vatandaşım diye tanıttı, çevrede hastalar var, kapatın müziği dedi. Burada direnen işçilerin içinde çocuğu hasta ve özel gereksinimli olanlar, kocası hasta olduğu için evine tek başına ekmek götürenler var. Çatalca halkı bizden rahatsız değil, onure oluyor. Bizden rahatsız olanlar sermayenin yanında duranlardır" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

MSB'den Lübnan'daki saldırılara ilişkin açıklama
Kadıköy'de kız öğrenci yurdunda şüpheli ölüm
Omuz atma cinayeti davası: Tahliye kararında Ayhan Bora Kaplan izi
MHP'li başkan, dövdüğü kadının annesini gözaltına aldırdı
BM: Gazze'de insanlar ortalama iki günde bir yemek yiyor