MOSSAD’a bilgi sızdırdıkları iddia ediliyor: Türkiye’de 15 kişi tutuklandı

Türkiye’de "İsrail istihbarat servisi MOSSAD ile bağlantılı oldukları ve İsrail için önemli bilgi ile belgeleri elde ettikleri" iddiasıyla gözaltına alınan 15 şüpheli, ‘uluslararası casusluk’ suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İsrail istihbarat servisi MOSSAD ile bağlantılı kişilerin, Türkiye’de bulunan Suriye ve Filistin uyruklu şahıslar ile irtibat kurarak İsrail için bilgi ve belgeler elde ettiği, bilgilerin alınmasının karşılığında kuryeler, havale ofisleri ve uluslararası para transferi şirketli aracılığıyla ödeme gerçekleştirildiği ve uluslararası casusluk faaliyetleri olabileceği bilgisi üzerine soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geçtiğimiz Pazartesi günü getirilen 15 kişi, çıkarıldıkları savcılıkça ‘uluslararası casusluk’ suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimliğe çıkarılan şüpheliler, ‘uluslararası casusluk’ suçundan tutuklanarak Maltepe Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Site aidatlarına ilişkin yeni yasa mecliste
Darbedilen okul polisi ateş açtı, yanlışlıkla berberi vurdu
Suudilere BAE şoku: Sonun başlangıcı olabilir
İzmir’de itfaiyenin hızlı müdahalesi faciayı önledi
ABD'den dikkat çeken karar: Trump’lı 'America250' pasaportları geliyor!