Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusu

HKP, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), anaokulu ve ilkokulda mescit zorunluluğu getiren, mevsimlik tarım işçilerinin okula devamlılığını veli yükümlülüğüne bırakan ve okulöncesi eğitimde katkı payını resmileştiren yönetmelik nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu.

'Laiklik ilkesine darbe'

Cumhuriyet'te yer alan habere göre HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak’ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, “inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme”, “görevi kötüye kullanma”, “anayasayı ihlal”, “nefret ve ayrımcılık” suçlarını işlediğini belirtildi.

Çolak, “AKP’giller, Cumhuriyetimizin en önemli kazanımlarından biri olan laiklik ilkesine yeni yeni darbeler vurmaya devam ediyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Yazın Son Anketinin En Çarpıcı Sonucu Türkiye’nin “Yeni Normali” İşte Bu Rakam
Dış politikada gerilim: CHP’den Fidan’a Bogota tepkisi
ICRYPEX soruşturmasında yeni gelişme: Gökalp İçer'in ve şirketin varlıklarına el konuldu
MSB'den 14 askerin şehit olmasına ilişkin açıklama!
Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi: 12 yıldır bitirilemedi, belirlenen maliyet aşıldı