Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması "Okullarımızın açık kalması için her türlü tedbir alınacak"

Mahmut Özer, katıldığı canlı yayında okullardaki koronavirüs vakaları hakında açıklamalarda bulundu.

Milli eğitim Bakanı Mahmut Özer, TRT Haber'de yüz yüze eğitimle ilgili merak edilenleri cevaplıyor. 

Bakan Özer'in konuşmasından öne çıkanlar:

Okullarımızın yüz yüze eğitime açılması için Sağlık Bakanlığı ile birlikte alınması gereken önlemlerle ilgili çok kapsamlı bir rehber hazırladık. Öğretmenlerimize de bilgilendirme ve farkındalığı artırmak için ciddi bir eğitim verdik. 

"Bir haftada 198 sınıfta yüz yüze eğitime ara verildi"

Türkiye'de aktif kullanılan derslik sayımız 850 bin. Yüz yüze eğitimden sonra bir hafta içinde 850 bin sınıftan 198'inde vaka veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi, ancak uzaktan eğitim kesintisiz şekilde sürüyor. Vaka nedeniyle tatil edilen hiçbir okul yok.

"Okullarımızın açık kalması için her türlü tedbir alınacak"

Tüm okullarımızda uyulması gereken kuralları belirledik. Vakaların yaygınlaşması durumunda okulla ilgili değil sınıfla ilgili karar alacağız. Okullarımızın açık kalması için her türlü tedbir alınacak.

En az bir doz aşı olan öğretmen oranı yüzde 91.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Dünya genelinde WhatsApp krizi çıktı! Milyonlarca hesap kapandı: Meta'dan açıklama geldi
Rusya'ya sebze taşıyordu: Türk Ro-ro gemisine saldırı! 4 mürettebat yaralandı
Kayseri'de feci kaza... Yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda yaralı var
Türk vatandaşlığında 'sahte ekspertiz' iddiası: 2,5 milyar liralık kayıp
AKOM'dan İstanbullulara 'poyraz' uyarısı: Sıcaklıklar 33 dereceyi bulacak