Meteoroloji'den sel felaketi yaşanan iki kent için turuncu ve sarı kodlu uyarı

MGM, sel felaketini yaşayan Samsun'a bugün için turuncu, Ordu'ya ise sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yaptı.

Sel felaketinde 1 kişinin hayatını kaybettiği Samsun'da sağanak devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Samsun için bugün saat 09:00'a kadar turuncu kodlu uyarı verdi.   

MGM'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Samsun il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların 06.06.2023 Salı sabah saatlerine kadar çok kuvvetli, yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır."

MGM ayrıca Samsun'un komşusu Ordu ve çevresi için de sarı kodlu uyarı yayınladı. Yağışın saat 18:00'a kadar sürmesinin beklendiği belirtilen uyarıda şu ifadeler yer aldı: "Beklenen gök gürültülü sağanak yağışların 06.06.2023 Salı akşam saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kg/m2), batı kesimlerde zaman zaman çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Kamikaze “Kılıç OSA’dan” iki gün önce “Kum havuzundan” kaçan 2 firari nereye sızdı?
Münih projesi Alman basınında geniş yer buldu: Taşyapı bu kez Almanya'da gündem oldu
Süper Lig Canlı Skor ile Türkiye’nin Futbol Heyecanına Ortak Olun
'12. Yargı Paketi' Resmi Gazete'de yayımlandı
Başkentte 'flört çetesi' çökertildi: Otel odasında şantaj tuzağı!