Meteoroloji'den 'kırmızı kodlu' uyarı! Cumaya kadar sürecek

Hava durumu ile ilgili gelen son dakika açıklamasında Antalya için kırmızı kodla aşırı yağış uyarısı yapıldı. Metrekareye 300 kilogram yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu geceden itibaren Antalya merkez ve batı ilçeleri için kırmızı kodla aşırı yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji'nin uyarısına göre, bu gece saatlerinden itibaren Antalya merkezde, zamanla batı ilçelerinde (metrekareye 100-200 kilogram yüksek kesimleri başta olmak üzere Kemer, Kumluca ve Finike'de yerel olarak metrekareye 300 kilogram) aşırı yağış bekleniyor.

Yağışların 1300-1400 metre üzerindeki yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın güneydoğu yönlerden fırtına şeklinde (50-80 kilometre/saat, batı ilçelerinde zaman zaman 90 kilometre/saat) esmesi öngörülüyor.

YAĞIŞLAR CUMA GÜNÜ ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Cuma günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen aşırı yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: BİM’in kurucusu Zapsu: Philippe Starck koltukta oturan bir muhafazakârım
Murat Boz, Gülistan Doku için şarkı yazdı
Domenico Tedesco ile yollar ayrılmıştı: Fenerbahçe'de teknik direktörlük için iki aday
Irak'ta hükümeti o kuracak... Başbakan adayı Ali ez-Zeydi kimdir? Masasında 3 kritik dosya var
İstanbul Boğazı'nda gemi arızası: Yalıya metreler kala durabildi!