MESEM'i protesto ettiği için tutuklanan 16 TİP üyesine kamu davası açıldı

MESEM ve çocuk ölümlerini protesto ettikleri için tutuklanan Türkiye İşçi Partili 16 genç hakkında "görevi yaptırmamak için direnme, basit yaralama" suçlamasıyla dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, MESEM uygulamasını ve çocuk ölümlerini protesto ettikleri için tutuklanan Türkiye İşçi Partili 16 genç hakkında "görevi yaptırmamak için direnme, basit yaralama" suçlamasıyla kamu davası açıldığını duyurdu.

Başsavcılığın açıklamasında şöyle denildi:

"02.12.2025 tarihinde İlimiz Bahçelievler ilçesinde bulunan Pullman Otel'de Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen seminer sırasında, yaklaşık 30 kişilik bir grubun konferans salonuna girerek pankart açıp slogan attıkları, kendilerini dışarı çıkarmaya çalışan güvenlik görevlilerine direnerek yaraladıkları, otele maddi zarar verdikleri olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.

Söz konusu olaya ilişkin olarak yürütülen soruşturmada 16 şüpheli tutuklanmış olmakla: Şüpheliler hakkında 'Türk Ceza Kanunu 265/1, 265/3, 265/4, 86/2-1.cümle, 86/3.e. maddeleri' uyarınca 'Görevi Yaptırmamak İçin Direnme, Basit Yaralama' suçlarından Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi nezdinde kamu davası açılmıştır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Yapay zeka kendi etkisini anlattı: Hangi meslekler riskte, hangileri güvende?
Epstein belgelerinde adı geçen Bill Gates konuşmasını iptal etti
Hibrit otomobillerle ilgili şaşırtan analiz
Suriye'de genel af ilan edildi
Gözaltına alınmıştı... İsmail Hacıoğlu'nun TRT'deki dizisi 'Cennetin Çocukları' setine ara verildi