Mersin'de kurulmak istenen taş ocağına karşı köylüler eylem yaptı

Mersin’in Değirmençay Köyü'nde kurulması planlanan taş ocağına karşı çıkan köylüler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Mersin’in Yenişehir ilçesine bağlı Değirmençay Köyü'nde açılmak istenen ve başta Değirmençay olmak üzere Uzunkaş, Turunçlu, Karahacılı, İnsu, Emirler, Kocahamzalı, Hamzabeyli, Çavak, Bozon, Çukurkeşlik, Işıktepe, Kocavilayet mahallelerini de etkileyecek olan taş ocağı projesinin iptal edilmesi için bölge halkı ses yükseltti.

Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği önünde eylem yapan köylüler, 18 Nisan’da Ankara’da toplanacak olan İnceleme Değerlendirme Komisyonu’na ÇED raporunun iptali için çağrıda bulundu.

İtiraz dilekçeleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne sunuldu

ASF Asfalt tarafından yapılması planlanan Taşocağı ve Kırma Eleme Tesisi Projesi ile ilgili 18 Nisan’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda yapılacak İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu toplantısı öncesi basın açıklaması yapan bölge halkı projenin iptal edilmesi çağrısında bulundu. Köylülerin eylemine Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, STK’lar ve çevre aktivistleri destek verdi.

Muhtarlar ve Mersin Çevre Platformu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonuna iletilmek üzere itiraz dilekçelerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne sundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Hazır giyim dünyasında gerçek bir Halloween filmi: Patron baba düştü mü, yoksa oğlu mu itti?
Yeniden Refah'tan dikkat çeken 'Öcalan' çıkışı: 'TBMM'yi, terör örgütü başının ayağına götürmenin gereği yok!'
İBB'ye 'veri uygulaması' soruşturmasında Hüseyin Gün de sorulmuş: 'Necati Özkan, 'sülük gibi yapıştığını' söyledi'
İktidar İmamoğlu'nun görüntülerinden 'rahatsız' olmuştu: Başsavcılıktan cezaevi duruşmaları için yeni adım!
Ayrıntılar belli oldu... İlköğretim müfredatına yeni ders ekleniyor!