Meral Akşener'in sert sözlerle hedef aldığı AKP'li Bülent Turan'dan açıklama!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener parti içinde ipleri kopma noktasına getiren FETÖ iddiaları hakkında açıklama yaparken AKP'li Bülent Turan için ayrı bir parantez açmıştı. Akşener'in "manidar" sözlerine AKP'li Turan'dan yanıt geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener parti içinde ipleri kopma noktasına getiren FETÖ iddiaları hakkında açıklama yaparken AKP'li Bülent Turan için ayrı bir parantez açmıştı.

Akşener "Bülent Turan'ın bugün büyük bir zevkle ortaya koyduğu düşünceleri de benim için çok manidar oldu. Ve birden kendimi 1947'lerde 1998'lerde hissettim. Şimdi Sayın Bülent Turan'ın yazdıkları, attığı tweet üzerinden baktığımız zaman elbette başka bir gözle inceleyeceğiz bundan sonraki hadiseleri." demişti.

İşte bu sözlerin ardından AKP'li Turan'dan yanıt geldi.

Turan "Partinin sorunlarını kapatmak için ortaya koyduğu trajikomik bir yaklaşımdır. Biz sayın Akşener'den topu taca atmak yerine kendisinden il başkanı Fetö'cüdür iddiasına yanıt vermesini bekliyoruz. Biz kendisinden İYİ Parti milletvekilinin iddia ettiği gibi Kars başta olmak üzere HDP ile anlaşarak HDP'ye oy anlamında destek olup olmadıklarını, buna karar verilip verilmediğinin açıklanmasını bekleriz. Biz Akşener'den bize sataşmak yerine, bizimle polemik yapmak yerine kendi partisinde daha yeni bir parti olmasına rağmen liste krizinden haberi var mıdır, yok mudur bunu açıklamasını bekleriz.

Kurultay'da aday olmayacağım demesine rağmen sonrasında aday olmasındaki sürecin açıklanmasını bekleriz.

Akşener gibi konuları açıklamak yerine gündem değiştirmek istesek bu açıklamayı yapmazdık. 

Bir partinin iç meseleleri bizim meselemiz değil. Muhalefetin ne kadar önemli olduğunu bilen bir partiyiz. Bir yıl önce yaptığım bir konuşmayı bugünmüş gibi Bülent Turan'a bağladı. İl başkanı ile ilgili 'Fetöcü' iddialara cevap vermesini beklerdik. İl başkanının, 'Fetöcü' iddialarını açıklasın.Sayın Akşener, ya Ümit Özdağ'ın söylediği yanlış o konuda gereğini yapacaktır ya da Ümit Özdağ'ın dediği doğruysa İl Başkanı hakkında gereğini yapacaktır. Sayın Akşener, devlet tecrübesiyle beraber, bu süreçte devletin, milletin beklediği adımları atmak durumundadır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Oscar yemeğinden ilk dedikodu: Gustosu en iyi aktör kim? Şarap konusunu en iyi bilen süper star kim?
İçişleri Bakanı Çiftçi uyardı: Cezası 21 bin TL
Komedyen Ricky Gervais'in sevgilisine kanser teşhisi kondu
Siyah çay, bal, sucuk, kavurma, zeytinyağı... Bakanlık 'taklit ve tağşiş' listesini güncelledi, 64 ürün eklendi!
ÖSYM pazar günü 3 sınav düzenleyecek