Menzil’de miras kavgası: “Şeriat mahkemesi” yetmedi, silahlar çekildi

Liderleri Abdülbaki Erol’un ölümünden sonra 17 milyar TL’lik servet kavgasına tutuşan Menzil tarikatında kriz derinleşiyor. Adıyaman’daki “şeriat mahkemesi” çözüm bulamayınca, tartışma İstanbul’a sıçradı. Sancaktepe’de çıkan silahlı çatışmada dört kişi vuruldu.

Menzil tarikatı lideri Abdülbaki Erol'un hayatını kaybetmesiyle başlayan miras kavgası devam ediyor.

Cemaatin 17 milyar TL’yi bulduğu ifade edilen serveti, kardeşler arasında uyuşmazlığa neden oldu. Kardeşler arasındaki anlaşmazlığın çözümü için cemaat 22 Ekim 2024’te Adıyaman’ın Menzil köyündeki Menzil Camisi’nde bir “şeriat mahkemesi” kurdu, ancak uyuşmazlığı söz konusu mahkeme de çözemedi.

Gazeteci İsmail Arı'nın sosyal medya hesabından aktardığına göre, İstanbul Sancaktepe'de cemaat içerisindeki miras kavgasında silahlar çekildi. Silahlı saldırıda cemaate bağlı bir market çalışanı ile beraber 'sofi' olarak nitelendirilen üç kişi vuruldu. Cemaate bağlı bir kişi tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında "Bunun hesabının sorulacağı gün gelecektir!" yorumu yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

MSB duyurdu: Karadeniz'de bir İHA düşürüldü!
İBB soruşturmasında çelişki: Kilit tanık suç makinası çıktı!
Habertürk kavgasında ‘büyüklere’ gönderilen yeni mesaj ortaya çıktı
İBB İddianmesindeki ‘kasa’ AKP’li Belediye ‘şartsız’ camii bağışlamış
Güllü’yü öldürdüğü iddia edilen kızı Tuğyan’ın babası konuştu: Mezarda saatlerce ağladı