Memura doğum sonrası yarı zamanlı çalışmayı düzenleyen yönetmelik Resmi Gazete'de

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle memurlar, doğumdan itibaren çocukları ilköğretime başlayana kadar yarı zamanlı çalışabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu akşam yayınlanacak yönetmelikle memurlar, doğumdan itibaren ilköğretim çağına başlayana kadar yarı zamanlı çalışabilecek. Haftalık 20 saatlik çalışma esasına dayalı bu düzenleme, ebeveynlerin çocuklarının gelişimine daha fazla zaman ayırmalarına ve aile içi bağların güçlendirilmesine doğrudan katkı sağlayacak" demişti.

Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren "Devlet Memurlarının Yarım Zamanlı Çalışma Hakkının Kullanımına İlişkin Yönetmelik" ile doğum veya evlat edinme sonrası devlet memurları, çocukları ilkokula başlayana kadar yarım zamanlı çalışabilecek.

Yarım zamanlı çalışma kapsamında haftalık çalışma süresi, mevcut sürenin yarısı olarak belirlenecek. Haftada en az üç gün ve günde en az üç, en fazla sekiz saat çalışılabilecek. Günlük çalışma saatleri sabit ya da esnek olarak düzenlenebilecek.

Kadın-erkek ayrımı yapılmaksızın, her iki eşin de memur olması durumunda her ikisi de bu haktan ayrı ayrı yararlanabilecek. Memurlar, kurumlarına başvurarak yarım zamanlı çalışmayı talep edebilecek. Değerlendirme süreci bir ay içinde tamamlanacak.

Kimler yararlanamayacak?

Şube müdürü ve üzeri yönetici unvanlarındaki memurlar ile yurt dışı teşkilatında görev yapanlar bu haktan yararlanamayacak. Ayrıca kamu hizmetinin aksatılmaması için diğer kadrolar da ilgili bakanlık ya da Cumhurbaşkanlığı onayıyla kapsam dışı bırakılabilecek.

Maaş ve haklar

Yarım zamanlı çalışmaya geçen memurların mali ve sosyal haklarında da yarı oranında düzenleme yapılacak. Derece yükselmesi ve kademe ilerlemesinde yarım zamanlı çalışılan süre, yarım olarak hesaplanacak.

Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte yürürlüğe giren yönetmelik hükümleri Cumhurbaşkanı tarafından yürütülecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Basın Konseyi’nden Prof. Dr. Mehmet Haberal’a Onur Üyeliği Beratı | Haberal: “En büyük ödül hayat kurtarmaktır”
İstanbul'a kar geliyor! Meteoroloji açıkladı
İmamoğlu: Siyasete başladığımdan bugüne geçen 18. Ramazan'a Silivri'de girdim
İçişleri Bakanı Çiftçi'den, AFAD'a ziyaret
AKOM açıkladı: İstanbul'da hafta sonu hava nasıl olacak?