Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici açıkladı... Ekrana çıkamayacakların listesini kimler belirliyor?

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici Fatih Portakal'ın Youtube kanalında katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici 8 haber programını 4 hafta boyunca izledi. Analizlerini paylaşan Bildirici, gazeteci Fatih Portakal'ın Youtube kanalında katıldığı yayında "İktidara yakın ya da iktidar kontrolündeki kanallarda 'ekrana çıkamayacaklar listesi' var.

Bu listeyi kimin düzenlediği malum. Saray çevrelerinden ve AKP Genel Merkezi'nden düzenleniyor. Mahir Ünal ve Fahrettin Altun..." dedi. 

Eskiden konukları programı hazırlayan kişilerin seçtiğini belirten Bildirici, "Spiker konumuna indirgenmiyordu yani haber sunucuları ve moderatörler, yönetiyorlardı. Şimdi hem konular hem konuklar kanalın merkezi tarafından belirleniyor.

Kanalın genel müdürüyle temas halinde, genel müdür de Fahrettin Altun ile Mahir Ünal ile temas halinde..." diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: 70 yıllık bir taraftar olarak neden yine ve yeniden Aziz Bey’e oy vereceğim
ODTÜ Bahar Şenliği'nde yaşanan olaylara ilişkin inceleme başlattı
Marmaris'te Çıkan Orman Yangını Kontrol Altında
Jeffrey Epstein’in İntihar Notunda Kan Donduran Sözler! İlk Kez Ortaya Çıktı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 680 Sözleşmeli Personel Alacak