MEB’den okul temizliğine yasak

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman,okullarda yapmak istedikleri temizlik çalışmalarının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yasaklandığını duyurdu.

İzmir’in Buca ve Bornova ilçelerinde belediyeler, okullarda yaşanan temizlik sorunlarına çözüm bulmak amacıyla harekete geçti. Ancak İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri temizliğe izin vermedi.

Buca Belediyesi, basında yer alan okullardaki hijyen sorunlarına ilişkin haberlerin ardından harekete geçti ve okullarda temizlik çalışmaları başlattı. Birgün Gazetesinin haberine göre, Belediye Başkanı Görkem Duman, tüm okullarda temizlik yapmaya hazır olduklarını ve her gün ihtiyaç duyulan okullarda çalışmaların devam edeceğini açıklamıştı. Ancak kısa süre sonra Duman, bu çalışmaların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından engellendiğini duyurdu.

Duman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullarda temizlik yapmalarını yasakladığını belirtti. Belediyeye temizlik talebinde bulunan okulların tek tek arandığını ve taleplerini geri çektiklerini ifade eden Duman, belediye ekiplerinin okulların kapısından geri çevrildiğini söyledi.

Duman, paylaşımında "Bugünden itibaren maalesef okullarımızda temizlik faaliyeti yapamayacağız. Eğitimde sağlıklı koşullar yaratmak için yaptığımız bu girişimlerin neden engellendiğini anlamak mümkün değil. Bu durumu halkımızın vicdanına havale ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Bornova’da yasak gerekçesi ‘çekim’

Bornova’da ise benzer bir tablo Naldöken’de bulunan Süleyman Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşandı. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan tadilat sonrası okulda ciddi bir temizlik sorunu baş gösterdi. Veliler ve öğrenciler, okuldaki temizlik probleminden şikayetçi oldu ve sorunu muhtarlığa bildirdi.

Şikayetler üzerine Naldöken muhtarı Bornova Belediyesi’ne başvurdu. Belediye devreye girerek okula temizlik ekibi gönderdi.

Belediye temizlik ekibi, temizlik esnasında çekim yapmak istedi. Fakat okul yönetiminin, çekim yapılmasına izin vermediği için ekibi okula almadığı öğrenildi. Okul yönetiminin, "Gerekiyorsa temizlemeyin, pis kalsın ama çekim yapamazsınız" diyerek ekibi okuldan gönderdiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

En iyi insanlar Türkiye’yi bırakıp gidiyor
New York Belediye Başkanı Adams ile görüşen gizemli “işadamı 3”
Hukuk profesöründen BDDK Başkan Yardımcısı'nın bol hediyeli düğününe şiir
Fenomenlere vergi kolaylığı geliyor!
'Kara rapor': Türkiye’de havası temiz tek bir kent yok!