CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, İzmir Ekonomi Üniversitesi Siyaset Platformu Kulübü’nün Balçova’daki etkinliğine ve Buca'da partisi tarafından düzenlenen öğrenci buluşmasına katılarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Buca'da Hasanağa Bahçesi'nde partisi tarafından düzenlenen etkinlikte DEÜ öğrencileriyle bir araya gelen Tanal, "İktidar değişmeden sorunlar çözülmez. Halkın önünde hiçbir güç duramaz. Halk getirdiği gibi götürür" dedi.
Tanal, şunları söyledi:
"Üniversitede TOMA'nın ne işi var? Üniversitelerde baskı olmaz. Üniversitelerde özgürlük olur. Özgürlüğün olmadığı bir ortamda bilim olmaz. Özgürlüğün olmadığı bir yerde insanlar baskı ile korkuyla eğitim yapamaz. Üniversitelerin özerkliği şarttır. Üniversite rektörünün üniversite öğretim üyelerinin, üniversite öğrencilerinin katılımıyla seçilmesi lazım. Burası üniversiteler bir askeri kışla değil. Üniversiteleri CHP iktidarında askeri kışla olmaktan çıkaracağız. TOMA'lar üniversiteye girmeyecek. TOMA'ların yeri... TOMA Türkiye'de bir sektör değildi. AKP iktidarıyla TOMA Türkiye'de bir sektör haline geldi. Bugün Türkiye'nin 81 ili var. 81 iline , 973 ilçesine gidin hepsinde TOMA var. Halkından korkan, milletinden korkan bir iktidar olabilir mi?"
"Beni ülkenin kokteyl terör örgütü üyesi yaptılar"
Tanal, İzmir Ekonomi Üniversitesi Siyaset Platformu Kulübü tarafından Balçova’da düzenlenen etkinlikte de öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Tanal, bir milletvekilinin haksızlık, adaletsizlik, hak ihlali karşısında susmaması gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"Bulunduğunuz siyasi partinin görüşüne göre değil. Bizim kıblemiz adalet olmalı. Bizim kıblemiz hukuk devleti olmalı. Ben sizinle aynı partide değilim. Sizin gibi düşünmüyorum. Ama sizin düşünce ve ifade özgürlüğünü savunmak kadar eğer bunun bedeli eğer ölmek de varsa bu olabilmeli. Biz bu ülkede eğer adaleti, hakkı, hukuku en üst perdeden savunmuş olsaydık, bugün Burada gençliğin sorunu da olmazdı. Öğrencinin sorunu da olmazdı. Emeklinin sorunu da olmazdı. İşçinin sorunu da olmazdı. Türkiye'de siyaset böyle kirlenmezdi.
Siyaset korkakların işi değil. Geçim kaynağının olduğu hiç yer değil. Eğer varsa millete karşı, ülkenize karşı bir sevdanız, idealleriniz varsa gerçekleştirmek için ne gerekiyorsa yaparsınız. Nerede bu hak ihlali olduysa hepsinin karşısına dikildim. Bu ülkede nerede hak ihlali olduysa orada oldu. Yeri geldi bana dediler ki fezlekeyi PKK'dan yeri geldi fezlekeyi bana FETÖ'den hazırladılar. Yeri geldi bana DHKP-C'den fezlekeyi hazırladılar. Beni bu ülkenin kokteyl terör örgütü üyesi yaptılar. Bu ülkede hak savunuculuğu o kadar zor ki. Onun için sizden istirham ediyorum haktan ayrılmayın. Adaletten ayrılmayın. Hukuktan ayrılmayın. Eğri olan belasını bulur merak etmeyin."