Kuzey Makedonya’da gece kulübü yangınında yaralananlardan 9'u Türkiye’ye getirildi

Kuzey Makedonya’daki gece kulübünde çıkan yangında yaralananlardan dokuzu tedavi için Türkiye'ye getirildi.

Kuzey Makedonya’daki yangında yaralanan 9 kişi, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak ile tedavi için Türkiye’ye getirildi. Yaralılardan 3'ü Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne ve 6 kişi ise Bilkent Şehir Hastanesi’ne nakledildi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine nakledilen 3 hasta için sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu:

“Kuzey Makedonya’nın Koçana şehrinde meydana gelen yangında hayatını kaybedenleri ve yaralananları derin bir üzüntüyle öğrendik. Resmi temasların ardından ivedilikle harekete geçtik. Durumu ağır olan 3 yaralıyı tedavi etmek amacıyla Bakanlığımıza ait ambulans uçak ile Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanemize naklediyoruz. Hastaların tedavileri Şehir Hastanemiz bünyesinde hizmet veren Avrupa’nın en büyük Yanık Merkezi’nde devam edecektir. İhtiyaç durumunda tedavi görmeleri için yeni hastaların naklini gerçekleştirmeye devam edeceğiz. ‘İnsan, Önce İnsan’ şiarımızla gönül coğrafyamız Balkan ülkelerinin yanındayız. Rabb’imden acil şifalar diliyor, Kuzey Makedonya halkına taziyelerimi iletiyorum.”

Ne olmuştu?

Kuzey Makedonya'da Üsküp’ün yaklaşık 100 kilometre doğusunda bulunan gece kulübünde geçtiğimiz cumartesi gecesi yangın çıktı.

Yaklaşık 1500 kişinin bulunduğu kulüpte en az 50 kişi hayatını kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Karate Federasyonu'nda rüşvet karşılığı milli sporcu belgesi mi verildi?
Ertuğrul Özkök: 16 yıl önce bu yazı yüzünden her taraftan dayak yemiştim
Alihan Kuriş operasyonunda karar: 35 tutuklama...
Ertuğrul Özkök: O akşam üç Michelin yıldızlı Paul Bocuse locasından Fenerbahçelilerin üzerine Bourgogne şarabını kimler döktü?
Kaçak alkol ve cinsel gücü artırıcı hap operasyonu: Depodan servet çıktı!