Kolombiya, Filistin'de büyükelçilik açacak

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail'in ve Filistin'in Bogota büyükelçilikleriyle görüşmesinin ardından Ramallah'ta büyükelçilik açacağını bildirdi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, sosyal medya hesabı X'teki paylaşımında, İsrail'in Bogota Büyükelçisi Gali Dagan ve Filistin'in Bogota Büyükelçisi Raoulf Almalk ile çekilen fotoğraflarını paylaştı.

'Gazze'ye insani yardım taşıyan bir uçak göndereceğiz'

Büyükelçilerle görüşmesinden sonra Ramallah'ta elçilik açacağını belirten Petro, "İki bağımsız ve özgür devletin önünü açacak bir uluslararası barış konferansına ulaşma konusundaki tutumumu ifade ettim. Barış içinde yaşaması gereken ve bu haklara sahip İsrailli ve Filistinli çocuklara dayanışmamı vurguladım. Gazze'ye insani yardım taşıyan bir uçak göndereceğiz. Kolombiya, büyükelçiliğini Filistin Ramallah'ta açacak." ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Yazın Son Anketinin En Çarpıcı Sonucu Türkiye’nin “Yeni Normali” İşte Bu Rakam
Dış politikada gerilim: CHP’den Fidan’a Bogota tepkisi
ICRYPEX soruşturmasında yeni gelişme: Gökalp İçer'in ve şirketin varlıklarına el konuldu
MSB'den 14 askerin şehit olmasına ilişkin açıklama!
Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi: 12 yıldır bitirilemedi, belirlenen maliyet aşıldı