Kocasından sonra kendisi de "tazyik cezası" alan çiftçi Hatice Kaya: "Haberiniz olsun Cumhurbaşkanım"

Borcunu ödeyemediği için “tazyik cezası” uygulanarak cezaevine konulan çiftçi İbrahim Kaya'nın eşi Hatice Kaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

Kaya, "Tarım Kredi’ye ödeyemediğimiz borca yüzde 71 faiz uygulandı. 5 yıldır borcunu ödediğim bu traktörü Tarım Kredi Kooperatifi elimden aldı. Tarım Kredi’ye yüzde 71 faiz uygulanıyor haberiniz var mı? Mazot alamadık, gübre alamadık. Tarlaları ekemedik. Tarlalarımız boş kaldı. Haberiniz olsun Cumhurbaşkanım" dedi. 

Uşak'ın Sivaslı ilçesine bağlı Tatarlı Köyü’nde Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan borcunu ödeyemediği için Ankara'da gözaltına alınan ve ‘tazyik cezası" uygulaması ile hapse atılan çiftçi İbrahim Kaya'nın eşi Hatice Kaya Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Çiftçi Hatice Kaya'nın kendisi de "tazyik cezası" aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Cumhurbaşkanım hangi faize karşısınız?” diye soran çiftçi Hatice Kaya şunları söyledi:

“Hatice Kaya, Uşak Tatar kasabasında çiftçilik yapmaktayım. Ben üç çocuk annesiyim. Cumhurbaşkanım hangi faize karşısınız. Ben bu traktörü 2015 yılında Ziraat Bankası’ndan yüzde 0,5 faizle aldım. Siz, ‘Saksıda toprak varsa onu da ekin’ dediniz. Tarım Kredi’den gübre, mazot, tohum aldık. Tarlalara fasulye ektik. Mahsulü don vurdu. Mahsul para etmedi. Tarım Kredi’ye ödeyemediğimiz borca yüzde 71 faiz uygulandı. 5 yıldır borcunu ödediğim bu traktörü Tarım Kredi Kooperatifi elimden aldı. Tarım Kredi’ye yüzde 71 faiz uygulanıyor haberiniz var mı? Mazot alamadık, gübre alamadık. Tarlaları ekemedik. Tarlalarımız boş kaldı. Haberiniz olsun Cumhurbaşkanım.”

Çiftçi İbrahim Kaya, CHP Uşak Milletvekilinin Tarım Kredi ile görüşmesi ve avukat desteği vermesi sayesinde Ankara Açık Cezaevi’nden ertesi gün salıverilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: 13 kere seçim kazanmış insana Franco der miyim hiç?
Büyükşehir tarım üreticisinin imdadına yetişti
Soruşturma başlatılmıştı... Ertuğrul Özkök'ten açıklama geldi: 'Aksine, beni Cumhurbaşkanı'nı övdüm diye eleştirdiler'
'Franco'yu örnek verdi, 'öldüğü gece rejim değişti' dedi: Ertuğrul Özkök hakkında soruşturma başlatıldı!
İstanbullular dikkat! 15 Temmuz Şehitler Köprüsü 3 gece trafiğe kapatılacak