Kızılay'ın çadır satışını protesto eden TİP'lilere beraat

6 Şubat depremlerinde Kızılay'ın çadır satışını protesto amacıyla düzenlenen eylem nedeniyle yargılanan 87 TİP üyesi, beraat etti.

50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 6 Şubat depremlerinde Kızılay'ın çadır sattığı ortaya çıkmıştı.

Kadıköy'de Kızılay'ı protesto amacıyla yapılan eyleme katıldıkları gerekçesiyle 87 Türkiye İşçi Partisi (TİP) üye ve yöneticisi hakkında dava açıldı. Dava kapsamında 87'si TİP üye ve yöneticisi 89 kişi kişi için 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Halk TV'nin haberine göre, İstanbul Anadolu Adliyesi 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerine Muhalefet" suçlamasıyla yargılanan 87'si TİP'li hakkında beraat kararı verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Serdar Öktem cinayetinde adları geçmişti: Daltonlar hakkında bir dava daha açıldı!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Şenol Aslanoğlu’nun tahliye kararına itiraz!
Hemşirenin kendisine tüküren hastayı iğneyle öldürdüğü öne sürüldü!
Diş hekiminin hesabında hastaların mahrem görüntüleri çıktı!
Ünlülere yapılan 'uyuşturucu' operasyonunda adı geçiyordu: Ziynet Sali günler sonra ifade verdi