Kamu işçilerinin beklediği anlaşma sağlandı

Yaklaşık 600 bin kamu işçisinin beklediği teklifte anlaşma sağlandı. Sendikaların bugün anlaşama imza atması bekleniyor.

Kamuda çalışan 600 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme sürecinde hükümetten yeni bir zam teklifi geldi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la yaklaşık 4 saat süren sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Bu görüşmede hükümet, kamu işçilerine yönelik beşinci teklifini sundu. Yeni teklifte hem maaşlara zam hem de seyyanen artış yer aldı.

Sendikalar, teklifi kabul etti.

İmzaların bugün atılması bekleniyor.

Daha önce hükümetten yapılan 4 teklif de işçiler tarafından kabul edilmemiş, anlaşma sağlanamaması halinde greve çıkacaklarını duyurmuştu.

Hatta maden işçilerinin grevi 'milli güvenlik' gerekçesiyle ertelenmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Biri kayaları delerek ormanı yeşertti, diğeri millete ait ormanı betona boğdu.
Sahte e-imza sistemiyle sahte diploma ürettiler, not yükselttiler
Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor
18 günlük eşini ağır yaralayan polise 37 yıl ceza
Türkiye'den Suriye'ye ilk doğal gaz akışı başladı