Kamala Harris: ABD halkıyla İsrail halkı arasında önemli bir ittifak var

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris verdiği röportajda; İsrail Başbakanı Netenyahu’nun ABD’nin “yakın müttefiki” olup olmadığı sorusunu yanıtladı.

 ABD’de yaklaşan başkanlık seçimlerinin Demokrat Parti adayı Kamala Harris, katıldığı bir TV programında, dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Harris’in İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD'nin “yakın müttefiki” olup olmadığına ilişkin soruya verdiği yanıt dikkat çekti. Harris, “Asıl sormamız gereken şu: Amerikan halkı ile İsrail halkı arasında önemli bir ittifak var mı? Bu sorunun cevabı ise evettir” dedi.

Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı olan Harris, ABD'nin Gazze'de bir ateşkes anlaşmasına varılması için İsrail'in yanı sıra bölgedeki Arap liderlere de baskı yaptığını ve yapmaya devam edeceğini ifade etti.

Öte yandan Harris, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile masaya oturup oturmayacağı sorusuna, Ukrayna olmadan Rusya ile iki taraflı bir görüşme gerçekleştirmeyeceğini söyledi. Ukrayna'nın NATO üyeliği talebiyle ilgili bir soruyu ise yanıtsız bırakan Harris, “Bunların hepsi o noktaya gelindiğinde ele alacağımız konular. Şu anda Ukrayna'nın Rusya'nın haksız saldırganlığına karşı kendini savunma kabiliyetini destekliyoruz” dedi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Şahitliğini yaptığınız arkadaşın balayı yatağına girer misiniz?
Şoförü, başkan yardımcısına götüreceği 9 şişe viskiyle yakalanmış, 'operasyonun devamı için' serbest bırakılmış!
Birce Akalay'dan 'Ayşe Barım' çağrısı: 'Yaşamını yitirmesini istemiyorum'
Birleşik Kamu-İş Samsun’da: 'Kazanan emekçi olacak'
Murat Ongun'dan şoförünün tutuklanmasına sert tepki: 'Bana iftira atmasını istedikleri için içeri aldılar!'