Kabil’deki patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor

Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın bulunduğu bölgede meydana gelen patlamalarda ölü sayısı artıyor.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın bulunduğu bölgedeki saldırılarda ölenlerin sayısı 180'i geçti, en az 150 kişi yaralandı. Al-Jazeera tarafından geçilen son bilgiye göre ise saldırırlarda en az 110 kişi hayatını kaybetti.

BBC, saldırılarda 150'den fazla kişinin yaralandığını bildirdi.

İsmi açıklanmayan Taliban yöneticisi, 28 Taliban üyesinin yaşamını yitirdiğini belirterek "Biz, Amerikalılardan daha fazla insan kaybettik" dedi. Taliban yöneticisi, ABD'nin tahliyelerini tamamlamak ve geri çekilmek için 31 Ağustos tarihini uzatmasına gerek olmadığını söyledi.

Batılı bir güvenlik yetkilisi, saldırıların ardından sivillerin tahliyesinin hızlandırıldığını ve uçuşların düzenli olarak yapıldığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Son anket: Antalya’daki “5 kelime” ve Silivri davaları son 1 ayda halkı nasıl etkiledi
İBB Davasında mahkemeden itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!
Banksy'nin yeni eseri mi? 25 metrelik heykel tartışma yarattı
Gülistan Doku'nun ailesi Erzurum'da ifade verecek
İBB davasında duruşma sırasında bir gözaltı daha: Gazeteci Erhan Tekten gözaltına alındı