Joe Biden duyurdu! 100 ülkeye koronavirüs aşısı bağışlayacak

Joe Biden G7 Zirvesi öncesi düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin düşük gelirli yaklaşık 100 ülke için 500 milyon doz Pfizer/BioNTech aşısı satın alacağını ve koşulsuz şekilde bu aşıları söz konusu ülkelere bağışlayacaklarını duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, G7 Zirvesi öncesi İngiltere’nin güneybatı ucundaki Cornwall bölgesindeki sahil kasabası St. Ives’da İngiltere Başbakanı Boris Johnson görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Covid-19 salgınına karşı “küresel mücadeleyi güçlendirecek büyük bir adım” olarak nitelendirdiği planını duyuran Biden, ABD'nin düşük gelirli yaklaşık 100 ülkenin salgınla mücadelesine destek olmak amacı ile 500 milyon doz Pfizer/BioNTech aşısı satın alacağını duyurdu.

“YENİ MUTASYON RİSKİ ARTIYOR”

Söz konusu aşıların 200 milyon dozunun Ağustos ayında teslim edilmeye başlayacağını belirten Biden, 300 milyon doz aşının ise gelecek yılın ilk yarısında teslim edileceğini açıkladı.

“Bunu hayat kurtarmak, bu salgını bitirmek için yapıyoruz, hepsi bu” diyen Biden, “Değerlerimiz, dünyayı Covid-19’a karşı aşılamak için elimizden gelen her şeyi yapmamızı istiyor. Bu aynı zamanda Amerika’nın da kendi çıkarınadır. Virüs başka yerlerde yayıldığı sürece, insanlarımızı tehdit edebilecek yeni mutasyon riski artıyor” ifadelerini kullandı.

ABD'nin aşıları her hangi bir koşul olmadan sağlayacağını ifade eden Biden, “Küresel ekonominin de toparlanmaya başlaması hepimizin çıkarına. Bu salgını kontrol altına alamazsak bu olmayacak” dedi. (Sözcü)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İBB Davası sorusuna yanıt verdi: Adalet Bakanı Akın Gürlek'ten 'canlı yayın' açıklaması
Kaldırılması gündemde: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den 'ara tatil' açıklaması
İran'dan İsrail'e atılan füzelerde dikkat çekici 'Epstein' mesajı!
İran'dan olası protesto gösterilerine karşı uyarı yayınladı: 'Parmağımız tetikte...'
Çatal, bıçak, tabak, pipet... Tek kullanımlık plastiklere yasak geliyor: Tarih belli oldu!