Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan 'Maraş bloğu' yorumu: Artçı dağılımı blok dönmesini kanıtlıyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) emekli öğretim üyesi, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden sonra Maraş bloğuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra tüm yurttaşlar yaşadıkları kentlerin durumunu öğrenmek için bilim insanlarından gelecek açıklamaları bekliyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) emekli öğretim üyesi, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş "Maraş Bloğu"na ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bektaş "ARTÇI DAĞILIMI BLOK DÖNMESİNI KANITLIYOR 6 Şubat- 26 Mart tarihleri arasında 360 km yarı çaplı bir alanda 4 den büyük 509 deprem oluşmuştur. Depremler SİMETRİK OLMAYACAK ŞEKİLDE DAF'nın batısında SAAT YELKOVANI YÖNÜNDE DÖNEN Maraş Bloğunun faylı kenarlarında yoğunlaşmıştır." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ekrem İmamoğlu: “Hodri Meydan! Duruşmayı canlı yayınlayın, herkes yalanları görsün”
Sağlıkta yeni skandal... Hastalarda 'sahte tıbbi ürün' kullanıldı!
Anne-oğul ölü bulunmuştu... Eski enişte ayrıntısı dikkat çekti!
Sürücüler dikkat: Ehliyetini yenilemeyene çifte fatura yolda!
Meteoroloji açıkladı: Bugün hava nasıl olacak?