İtalyan donanmasına ait fırkateyn Sumud filosundan ayrılıyor

İtalyan donanmasına ait fırkateyn görevini sonlandıracak ve katılımcı aktivistlere geri dönme seçeneği de sunacak.

Gazze’ye insani yardım götüren Küresel Sumud Filosu’nun bu gece İsrail’in “müdahale bölgesi” olarak tanımladığı hatta girmesi bekleniyor.

Aktivist Kieran Andrieu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, önceki örneklere bakıldığında İsrail’in bu noktada filoyu engelleyebileceğini belirtti.

Andrieu’nun aktardığına göre, İtalyan donanmasına ait fırkateyn bu noktada görevini sonlandıracak ve katılımcı aktivistlere geri dönme seçeneği de sunacak. Andrieu, İspanya ve Türkiye’ye ait gemilerin tutumunun ne olacağının belirsizliğini koruduğunu söyledi.

“Kimsenin İtalya’nın teklifini kabul edeceğini sanmıyorum” diyen Andrieu, filonun hedefinin Gazze olduğunu ve yola devam edeceklerini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Yılbaşına iki hafta kala, bu ok işareti bizi nereye götürüyor?
Dezenformasyon ile Mücadele Merkezi Başkanı da ifadede
Başkent Üniversitesi’nden 2025 UI GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralamasında Büyük Başarı
4 ilde yasa dışı bahis operasyonu: Tehdit ve şantajla para aktarımı yapmışlar!
New York Times: 'Marmara'nın derinliklerinde ürkütücü gelişme'