İşte 7 bin 500 yıllık oyuncak arabanın replikası

Kızıltepe'deki kazılarda keşfedilen ve milattan önce 5500-3000 yıllarına tarihlenen oyuncak arabanın kopyası, TOFAŞ Ar-Ge Prototip Atölyesi'nde yapıldı.

Orijinali Mardin Müzesi'nde sergilenen arabanın replikası TOFAŞ Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'nin gezi rotasındaki başlangıç noktasına konuldu. AA'ya konuşan müze yöneticisi Aylin Tatlı, oyuncak arabanın milattan önce 5500-3000 yıllarına tarihlendirildiğini belirtti.

Tatlı, "Mardin Kızıltepe'deki kazılarda, yüzey araştırmalarında bulunmuş bir araba. Özel izinleri alarak, bu arabanın 3D çekimlerini yaptırıp replikasını müzemizde sergilemeyi tercih ettik. Bu buluntu, yapılacak kazıların ilerleyen süreçlerde, çok daha eskiye gidebilecek bir araba tarihinin sinyalini veriyor." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

CHP'li Avşar'dan Dilovası'nda meydana gelen patlama nedeniyle Bakan Işıkhan'a istifa çağrısı
CHP'li Nilüfer Belediyesi'ne soruşturmada yeni gözaltılar!
Çalışma Bakanlığı'ndan Kocaeli'ndeki yangın açıklaması: 7 kişi açığa alındı
Ertuğrul Özkök: TK003 New York Seferinin “Business” sırrı geçen hafta İzmir’de çözüldü
Ekrem İmamoğlu: Dünya tersine dönse de Ordu’nun dereleri tersine aksa da başaracağız