İstanbul'da yeni dönem başlıyor! Bin 200 bakkal başvurdu

İBB, Halk Bakkal projesini hayata geçiriyor. İBB Sosyal Kart sahipleri, artık bakkallardan da alışveriş yapabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), koronavirüs salgınından etkilenen bakkallar için Halk Bakkal projesini hayata geçiriyor.

Zincir marketlere karşı bakkalların elini güçlendirmek için hayata geçirilecek proje ile İBB Sosyal Kart sahipleri, artık bakkallardan da alışveriş yapabilecek.

Projeyle, salgınla birlikte artan online alışverişten dolayı gelirleri yüzde 80'in üzerinde azalan bakkallara destek olmak ve 'eski bir kültürün yaşatılmasına katkı sunmak' isteniyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk Bakkal projesinin detaylarını, yarın (11 Haziran 2021) Yenikapı'daki Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde kamuoyu ile paylaşacak. İmamoğlu’na, Halk Bakkal Projesi’ne katılan yaklaşık 100 bakkal esnafı eşlik edecek. 

1200 BAKKAL BAŞVURDU

Projeye, Halk Bakkal web sitesi (halkbakkal.ibb.istanbul) üzerinden başvuruların açıldığı 18 Mayıs’tan itibaren bin 200’ün üzerinde bakkal başvurdu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Gülistan Doku soruşturması genişliyor: İki dalgıç hakkında tutuklama kararı
34 yıl sonra gelen mutluluk: İkiz çocuklarıyla Anıtkabir hayalini gerçekleştirdiler
İzmir’de 15 yaşındaki çocuk kalbinden bıçaklandı: 4 gözaltı
Bilgesu Erenus yaşamını yitirdi
'Yeraltı' dizisinde şok olay! Babası suç duyurusunda bulundu