İstanbul'da tarihi Kasturya Sinagogu'nun kapısını ateşe verdiler

İstanbul´un Ayvansaray mahallesinde bulunan tarihi Kasturya Sinagogu´nun kapısı, kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildi.

Snob Magazin'den Arif Hür'ün haberine göre, dün gece Kasturya Sinagogu'nun kapısı ve bazı kalıntıları kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildi.

Görgü tanığı Serhat Ersürel, "Yoldan geçtiğim esnada Kasturya Sinagogu'nun kapısından dumanlar çıktığını gördüm. Arabamdan yangın tüpünü alıp ilk müdahaleyi yaptım. Sonrasında itfaiye ekiplerine haber verdim. Onlar da yangını söndürdü. Ama sinagogun kapısında tahribat oluştu" ifadelerini kullandı.

Kasturya Sinagogu, geçtiğimiz yıllarda Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilmişti. Eylül 2020'de Kasturya Sinagogu'nda restorasyon çalışmalarına başlanmıştı. Kazı çalışmalarıyla tarihi sinagog binasının bazı temel kalıntıları ile birlikte uzun yıllar toprak altında kalmış olan duvarlardan parçalar ortaya çıkarılmıştı.

Söz konusu çalışmadan sonra arsayı çevreleyen duvardaki boşluk, tahta perdeyle kapatılmış ve oradaki görevli de bir süre önce ayrılmıştı.

Daha sonra herhangi bir çalışma yapılmadı. Kalıntıları korumak için kurulan ve ortasından kilitlenen tahta perdeler birkaç gün önce kırıldı ve içeriye kimliği belirsiz kişiler girmeye başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

AKOM İstanbul için beklenen haberi verdi: Bu hafta hava nasıl olacak?
Alagöz Maden ve taşeron şirket şikayetçi oldu: Sekü protestocuları hakkında soruşturma
İstanbul'da 'Oh Be Dünya Varmış Derneği' üzerinden milyonluk vurgun: Çok sayıda gözaltı var
Hantavirüs dehşeti yaşanan gemide Türk YouTuber da varmış! Ruhi Çenet yaşadıklarını anlattı
Kirliliğine neden olan AKP’li vekilin maden şirketine 2.5 milyon TL ceza: 'Ruhsatları derhal iptal edilsin'