İstanbul'da polis merkezinde ölüm hakkında davada zorla getirme kararı

İstanbul Esenyurt'ta Birol Yıldırım'ın polis merkezinde hayatını kaybetmesi hakkında davada mahkeme heyeti tarafından dinlenemeyen 2 tanığın zorla getirilmelerine karar verildi.

İstanbul Esenyurt'ta Birol Yıldırım'ın müdahili olduğu olay için gittiği polis merkezinde hayatını kaybetmesine ilişkin 12 polisin yargılandığı davaya devam edildi.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz 7 sanık ile avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan müşteki avukatı Hüseyin Tuzcu, adaletin gerçek manada işletilmediğini savunarak, "Sanıklar hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştır. Halen görevlerine devam etmektedirler. Bir tane tutuklu vardı, onu da mahkeme alelacele saldı." dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dinlenemeyen 2 tanığın zorla getirilmelerine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık İsmail A.S'nin, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliğinde komiser yardımcısı, diğer sanıkların da polis memuru olarak görev yaptığı belirtiliyor.

İddianamede, sanıkların, müştekilerin iddiası ve tanıklığına göre kalp hastası olduğunu bildikleri Birol Yıldırım'ın ölümüne sebebiyet verecek nitelikte kusurlu oldukları belirtildi.

İddianamede, Komiser Yardımcısı İsmail A.S. ile diğer sanıklar Muhammet K, İsmail G, Muhammed Ş, Mustafa Ş, Erdoğan K. ve Bilal K'nin "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan ayrı ayrı 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar, müştekiler Barış Uysal ve Alihan Uysal'a yönelik eylemleri nedeniyle ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Diğer 5 sanığın da "kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanılmak suretiyle kasten yaralama" suçundan cezalandırılması talep ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Onursal Adıgüzel'i ziyaret etti
ABD başına 10 milyon dolar ödül koydu... Iraklı Ebu Ala kimdir?
5 soruda yeni düzenleme: 15 yaş altına sosyal yasağı hakkında merak edilenler
9 estetikle yüzünü değiştirip yeni hayat kurdu... Katil zanlısı 11 yıl sonra işçi servisinde yakalandı
İran, yarın itibarıyla İstanbul ve Maskat dahil dış hat uçuşlarına yeniden başlayacağını duyurdu