İstanbul'da deprem oldu: Prof. Bektaş'tan açıklama

İstanbul'da dün akşam saatlerinde 4.0 büyüklüğünde deprem oldu. Prof. Dr. Osman Bektaş, depremi yorumladı.

İstanbul'da dün akşam saatlerinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD'ın verilerine göre deprem saat 23.36'da Büyükçekmece açıklarında medyana geldi. Depremin derinliği 8,16 kilometre olarak ölçüldü.

Gece saat 00.56'da ise 2.1 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Prof. Dr. Osman Bektaş, medyana gelen depremi yorumladı.

Bektaş, depremin 23 Nisan'da meydana gelen depremin artçısı olduğunu kaydetti.

X hesabından değerlendirme yapan Bektaş, "Orta Marmara Çukurundan Kumburgaz Çukuru ve İstanbula doğru depremsellik ve creep derinliği sığlaştığından M 6,2 depremi Büyük Çekmece önlerinde durdurulmuştur.
Korkulacak bir durum yok. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür ise depremle ilgili "Bu deprem kırılması muhtemel Kumburgaz Fayı üzerinde. 23 Nisandan beri bu fayda küçük stres alanı değişimleri devam ediyor" yorumunu yapmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Bu hafta sonu teklifi: “Bir aşk hikayesi mi”, “501 jean mi”, yoksa “Kuzuların sessizliği mi”
Basın Konseyi’nden Prof. Dr. Mehmet Haberal’a Onur Üyeliği Beratı | Haberal: “En büyük ödül hayat kurtarmaktır”
İstanbul'a kar geliyor! Meteoroloji açıkladı
İmamoğlu: Siyasete başladığımdan bugüne geçen 18. Ramazan'a Silivri'de girdim
İçişleri Bakanı Çiftçi'den, AFAD'a ziyaret