İstanbul merkezli 4 ilde FETÖ/PYD operasyonu: 13 kişi yakalandı

Silahlı terör örgütü FETÖ'nün, çeşitli sınavlarda yaptığı usulsüzlüklerle kamuya yerleştirdiği iddia edilen 17 şüpheliye yönelik bu sabaha karşı İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan verilen bilgiye göre; FETÖ'nün, 2012 yılında Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) ve Jandarma Astsubay Temel Eğitim Kursu (JATEK) mülakatında aday numarası üzerinden kodlama yaparak, kamu görevine üyelerini sızdırdığı iddiası üzerine yürütülen soruşturmada, bu yöntemle kamu kurumlarına yerleştirilen 17 şüpheli tespit edildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda; aktif görevde bulunan bir polis memuru, bir astsubay, bir infaz koruma memuru ve bir zabıta memuru ile diğer meslek gruplarında 13 kişi olmak üzere toplamda 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

13 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İstanbul merkezli olmak üzere Samsun, Malatya ve Tekirdağ olmak üzere 4 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 13 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

20 askerimiz şehit olmuştu: MSB bütün C-130'ların uçuşlarını durdurdu
Meriç Kahraman duyurdu: Tayfun Kahraman'ın tahliye talebi reddedildi!
TÜİK konut satış istatistikleri açıklandı: En çok hangi ülkenin vatandaşları Türkiye'den ev aldı?
Meteoroloji açıkladı: Bugün hava nasıl olacak?
Antalya'da aile katliamı... Polis memuru dehşet saçtı: Eşi ve 2 çocuğunu katletti!