İstanbul Emniyeti'nde yeni atamalar: İBB soruşturmasının yürütüldüğü şube dikkat çekti

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleşen geniş çaplı atamalarla birçok kritik koltuk el değiştirdi. İBB soruşturmalarının yürütüldüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde değişiklik dikkat çekti.

İstanbul Valisi Davut Gül'ün imzasıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çok sayıda kritik atama gerçekleştirildi. Yapılan değişikliklerin en dikkat çekeni, son 17 ayda üçüncü kez yönetimi değişen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturmaların başında bulunan Orhan Şen bu görevinden alınarak, daha önce de yürüttüğü İstanbul Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü pozisyonuna geri gönderildi. Şen'den boşalan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koltuğuna ise Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürü Çağlayan Kurt getirildi.

Yine geçen yıl İstanbul Valiliği tarafından döneminde İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hakan Dulkadir'in görevden alınması kamuoyunda dikkat çekmişti. Şen, Dulkadir'in yerine göreve başlamıştı.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİ DEĞİŞTİ

T24'te yer alan habere göre atama kararları kapsamında birçok ilçenin emniyet müdürü de değişti. Televizyoncu Müge Anlı'nın eşi Şinasi Yüzbaşıoğlu, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden alınarak Çağlayan Kurt'un yerine Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürü olarak atandı.

Ayrıca Kadıköy, Beşiktaş, Sarıyer, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Başakşehir ve Küçükçekmece gibi İstanbul'un önemli ilçelerinin emniyet müdürlüklerinde de görev değişimleri yapıldı.

ŞUBELERDE YENİ DÖNEM

Valiliğin onayladığı listeye göre üst yönetimde de yenilikler var. Hasan Demirbağ ve Serkan Gömce, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcılığına atanırken; Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Asayiş, Özel Güvenlik, Güven Timleri ve Bölge Trafik Denetleme şubelerinin müdürleri de yenilendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hesabına milyonlar yatan ROK nafaka vermemek için hapis cezası almış
Gırgıriye Müzikali’ne Prof. Dr. Mehmet Haberal Damga Vurdu
İstanbul Emniyeti'nde kritik atamalar: Müge Anlı'nın eşinin görev yeri değişti
Samsun'da sokağa insansız hava aracı düştü: Evlerde hasar oluştu!
Magnum Dondurma'ya 'rekabet' soruşturması