İstanbul Eczacı Odası açıkladı: "Kutu başına 116 lira ödenecek"

Bir ilaç firması Covid-19 tedavisinde de kullanılan bir kan sulandırıcı ilaç için devlete yapmayı taahhüt ettiği indirimi artık yapmayacağını açıkladı. Yurttaşlar, 116 TL'ye varan bir fiyat farkı ödemek zorunda kalacaklar.

Covid-19 tedavisinde de kullanılan kan sulandırıcının bir ilaç firması tarafından taahhüt edilen indirimi devlete yapmayacağını açıkladı. Artık bu ilaç için kutu başına 116 TL ödenecek. 

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Pınar Özcan, "Ülkemizde bir ilacın SGK tarafından karşılanabilmesi için devletin yapması gereken bir indirim vardır. Her kutu ilaçta üretici firma tarafından taahhüt edilen bir indirimdir. Geçtiğimiz günlerde ülkemizdeki ilaç firmalarından bir tanesi özellikle Covid-19'da çok sık kullanılan kan sulandırıcının artık bu indirimi devlete yapmayacağını açıkladı" dedi.

116 TL farkı olduğunu dile getiren Özcan, "Kamudaki yetkililerin acilen bu durumun çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: BİM’in kurucusu Zapsu: Philippe Starck koltukta oturan bir muhafazakârım
Murat Boz, Gülistan Doku için şarkı yazdı
Domenico Tedesco ile yollar ayrılmıştı: Fenerbahçe'de teknik direktörlük için iki aday
Irak'ta hükümeti o kuracak... Başbakan adayı Ali ez-Zeydi kimdir? Masasında 3 kritik dosya var
İstanbul Boğazı'nda gemi arızası: Yalıya metreler kala durabildi!