İsrail'den 'büyükelçi' açıklaması: Atama birkaç hafta içinde gerçekleşebilir

İsrail maslahatgüzarı; İsrail açısından en büyük sorunun, Hamas'ın İstanbul'daki ofisi olduğunu söyledi.

İsrail maslahatgüzarı Irit Lillian, İsrail büyükelçisinin Ankara'ya yeniden atanmasının birkaç hafta içinde gerçekleşebileceğini söyledi.

Reuters'ta yer alan habere göre, Lillian, Hamas'ın İstanbul'daki ofisinin kapatılması yönündeki  beklentilerini yineledi. Türkiye ve İsrail ilişkilerin iyileştirilmesi için karşılıklı olarak son aylarda atılan adımların ardından dört yıl önce geri çağırdıkları büyükelçileri yeniden görev yerlerine atayacaklarını açıklamıştı.

İsrail'in, Ankara'daki en yüksek rütbeli bürokratı Lillian, gazetecilerle yaptığı görüşmede; Ankara'ya tekrar büyükelçi atanmasının artık sadece 'zamana bağlı' olduğunu söyledi.

Maslahatgüzarı, İsrail'de 1 Kasım'da gerçekleştirilecek seçimler nedeniyle gecikmelerin olabileceğini belirterek, "Umarım zamanında olur ve bu süreç biter" dedi. Lillian, iki ülke arasındaki en büyük problemin Hamas'ın İstanbul'da ofisinin bulunması olduğunu söyledi. 

Maslahatgüzarı, "İlişkilerde birçok problem var. Ama, bizim açımızdan, Hamas'ın İstanbul'daki ofisi en büyük problemlerden biri. Hamas terörist bir organizasyon ve İsrail'in ofisin kapatılmasını istemesi bir sır değil"  ifadelerini kullandı.

Bu ayın başında, İsrail ve Türkiye, büyükelçilerin yeniden atanması yönünde anlaşmaya varmıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte Transkript Skandalı: Parası Olan Üniversiteli Oldu
İmamoğlu müjdeyi Silivri'den duyurdu: 'Gençlere güzel bir haberim var'
Yandaş yazarın 'kumar' paylaşımına Tanju Özcan'dan 'pudralı' cevap!
Prof. Dr. Mete Tunçay hayatını kaybetti
Tel Aviv'de 500 bin kişilik eylem: Savaşı durdurun, rehineleri geri getirin