İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde hastaneleri hedef aldı

İsrail topçu atışıyla hastaneleri hedef aldı. Saldırıda Hastanesinde bazı çocuklar yaralandı. El-Avde Hastanesinden, uluslararası kuruluşlara, yakıt ve tıbbi malzeme çağrısı yapıldı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde 3 hastaneye saldırı düzenledi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir Abdullah el-Burş, AA muhabirine açıklama yaptı. Açıklamada İsrail Ordusunun İsrail ordusunun, Kemal Advan, El-Avde ve Endonezya hastanelerini topçu ateşiyle hedef aldığını ifade etti.

Burş, saldırılarda Kemal Advan Hastanesindeki elektrik jeneratörleri ile su tanklarının zarar gördüğünü ve yenidoğan ünitesindeki bazı çocukların yaralandığını söyledi.

Yaralanan çocuklardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Öte yandan, El-Avde Hastanesi yönetimi yaptığı yazılı açıklamayla DSÖ ve Uluslararası Kızılhaç Komitesinden, hastaneye tıbbi malzeme ve yakıt tedarikinde bulunmalarını istedi.
Açıklamada, hastaneye 5 Ekim'den bu yana yakıt girmediği ve stokların tükenmek üzere olduğu, sağlık hizmetinin devam etmesi için acil ilaç, tıbbi malzeme, kan ünitesi, gıda ve suya ihtiyaç olduğu vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Saldırıya dair çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı... Okul katliamı göz göre göre mi geldi?
ABD ordusundaki dev tasfiye tartışma yarattı
İstinaftan İnan Kıraç kararı
Hatay'da okul saldırısına ilişkin asılsız paylaşım yapan 1 kişi tutuklandı
Toros Dağları'nın eteklerinde yetişiyor: Kilosu 1500 TL'ye satılıyor...