İsmailağa cemaatinden Taliban yönetimi ile üst düzey temaslar

İsmailağa cemaati, Afganistan’da radikal köktendinci ve şeriatçı Taliban yönetimi ile üst düzey temaslara devam ediyor.

İsmailağa cemaatinden bir heyeti 20 Aralık’ta Afganistan’a giderek sosyal hizmetler ve eğitim alanında yeni açılışlar yaptıklarını duyurdu.

'Sosyal hizmetler, eğitim alanında yeni açılışlar ve halk buluşması gerçekleştirildi' açıklaması

Cemaatin kurucusu Mahmut Ustaosmanoğlu’nun oğlu Muhammet Fatih Ustaosmanoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada “İsmailağa camiamızın dış hizmetler kuruluşu İDDEF nezaretinde hocalarımızdan oluşan heyetimiz Afganistan’da temaslarda bulundu. Sosyal hizmetler, eğitim alanında yeni açılışlar ve halk buluşması gerçekleştirildi” dedi.

Toplam 3 kez görüşüldü

Cumhuriyet'ten Rıfat Kırcı'nın aktardığına göre bu görüşmeyle birlikte son üç ayda Taliban ile üçüncü kez bir araya gelinmiş oldu. Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanı Emir Han Muttaki 28 Ekim’de Türkiye’yi ziyaret etmişti. Muttaki İstanbul’da Afganistan konsolosluğunu, Ankara’da ise büyükelçiliği ziyaret etmişti. Hükümet yetkilileriyle görüşmeler yapan Muttaki, İsmailağa cemaatini ziyaret ederek görüşmeler gerçekleştirmişti. Muhammet Fatih Ustaosmanoğlu bu görüşmelerle ilgili “Afganistan Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki tekkemiz İsmailağa Camisi’ne ziyarette bulundular. Ümmet adına istişare ve fikir alışverişi oldu” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Hakkani ile görüşme

Afgan bakanın Türkiye ziyaretinden sonra, 29 Kasım’da İsmailağa cemaati mensupları Afganistan’a iki kez giderek üst düzey görüşmelerde bulundu. Muttaki’nin ziyaretinden bir ay sonra İsmailağa heyeti İçişleri Bakanı Siraceddin Afgani ile bir araya geldi. Cemaat üyeleri bakanla poz verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İzmir'de temiz Körfez için Gediz vurgusu
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davasında savcı mütalaasını açıkladı... 3 isim için tahliye talebi
Trump'ın Fed Başkan adayından 'rejim değişikliği' açıklaması: 'Amerikalılar bunu şüphesiz hissediyor'
'Süper Gıda' efsanesi çöktü mü? Uzmanlar uyardı: Boşa para harcamayın!
Spor yazarları Konyaspor - Fenerbahçe maçını değerlendirdi: 'Galatasaray derbisini kazanmaktan başka yol kalmadı'