Islahevinde kalan Cihantimur’un kefalet teklifine savcıdan ret

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olmasının ardından ABD'ye kaçan T. Cihantimur'un 2 milyon dolar kefaletle serbest kalma isteğini savcı reddetti.

 İstanbul, Eyüpsultan’da 1 Mart tarihinde ehliyetsiz kullandığı otomobille Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan T. Cihantimur, ABD’de tutuklu kaldığı ıslahevinin şartlarından şikâyetçi olduğu gerekçesiyle 2 milyon dolar karşılığında kefaletle serbest kalmak istedi.

Timur Cihantimur, kazanın ardından annesi yazar Eylem Tok tarafından önce Mısır’a daha sonra da ABD’ye kaçırıldı. ABD’de yakalanan Tok, 14 Haziran’da tutuklandıktan sonra ilk olarak mahkemeye 18 Haziran’da çıkarılmıştı. Hâkim Donald L. Cabell, ‘suçluyu koruma’ suçundan Türkiye’ye iadesi talep edilen Tok’un davasını 27 Haziran’a ertelemiş tarafların detaylı savunma hazırlamalarına hükmetmişti. Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. Dün Tok’un davasının 1 Temmuz’a ertelendiği açıklandı.

Cihantimur da annesi Tok gibi tutuklu yargılanıyor.

Hürriyet’ten Yunus Paksoy imzalı habere göre, iki kez hâkim karşısına çıkan ve avukatları tarafından tutulduğu Manson Gençlik Enstitüsü ıslahevinin şartlarından şikâyetçi olduğu bildirilen Cihantimur’un 2 milyon dolar karşılığında kefaletle serbest kalması teklif edildi. Ancak Savcı Kristen A. Kearney, elektronik kelepçe ile izleme imkânının bulunmadığını ve 2 milyon dolarlık kefaletin Cihantimur’un yeniden kaçma tehlikesini azaltmayacağını belirterek talebe itiraz etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Çatalca'da tarım arazileri parsel parsel inşaata açılmış! AKP'li başkan döneminde kaçak yapıya izin yağmış
CHP'den LGS için suç duyurusu!
Ahmet Güneştekin İBB soruşturmasında ifade verdi
10 milyon kişi tartıya çıktı: Sonuçlar vahim
Öcalan'ın 2016'da toplatılan "Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa" kitabı var