'İnsan alt türü' polemiği: Prof. Bengi Başer’in paylaşımına Ozan Gündoğdu’dan ırkçılık eleştirisi

Kardiyoloji profesörü Bengi Başer’in yaptığı 'insan alt türü' paylaşımı tartışma yarattı. Gazeteci Ozan Gündoğdu, “Artık ırkçılık ayıp sayılmıyor” diyerek Başer’in sözlerine tepki gösterdi.

Kardiyoloji profesörü Bengi Başer, X hesabından üzerinde 'Hırtlar Vadisi' yazan bir görselle "Sokak hayvanlarını yok etmek için harcadığınız enerjiyi, şu insan alt türlerini islah etmek için harcasanız ya!.. #KatliamYasasınaHayırmesajını paylaştı.

Başer'in bu paylaşımını gazeteci Ozan Gündoğdu alıntıladı ve şunu yazdı:

"Eskiden, çok değil 5-10 yıl öncesine kadar toplumun bir kesimine 'insan alt türü' demek ayıp sayılırdı. Irkçılık yaftası yeneceğinden korkulurdu. Woke akımı abartarak herkese ırkçı deyince bu en çok gerçekten ırkçı olanların işine yaradı. Artık ırkçılıkla itham edilmek korkulacak bir şey değil, ırkçı olduğunuzu reddederek ırkçılık yapabiliyorsunuz. Zaten artık ırkçılık eskisi kadar ayıp da sayılmıyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Karate Federasyonu'nda rüşvet karşılığı milli sporcu belgesi mi verildi?
Ertuğrul Özkök: 16 yıl önce bu yazı yüzünden her taraftan dayak yemiştim
Alihan Kuriş operasyonunda karar: 35 tutuklama...
Ertuğrul Özkök: O akşam üç Michelin yıldızlı Paul Bocuse locasından Fenerbahçelilerin üzerine Bourgogne şarabını kimler döktü?
Kaçak alkol ve cinsel gücü artırıcı hap operasyonu: Depodan servet çıktı!