CHP, İmralı’ya gidecek komisyon heyetine üye vermeme kararı sonrası partinin İpekyolu İlçe Başkanlığı’na saldırı düzenlendi.
GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTILAR
Sosyal medyada yayılan görüntülerde “Tarafsız Van Haber” sayfası, görüntüler eşliğinde “‘Terörsüz Türkiye’ sürecine gerekli desteği göstermeyen CHP’ye Vanlılardan sert tepki!” yazısını paylaştı.
TABELALARI KIRDILAR
Saldırı girişiminde kimsenin zarar görmediği öğrenilirken, parti binasının tabelaları da saldırganlar tarafından kırıldı.
NE OLMUŞTU?
TBMM'de kurulan Milli Kardeşlik, Dayanışma ve Demokrasi Komisyonu bugün İmralı ziyaretine ilişkin kesin kararını verdi. Komisyon İmralı'ya gitme kararı aldı. SEGBİS görüşmesi teklifi reddedildi. 32 evet 2 hayır (DSP ve DP) VE 3 çekimser oy verildi.
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, partisinin Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun İmralı’ya ziyaretine katılmama yönünde karar aldığını açıkladı. Parti, kapalı oturumlara katılmama kararı da duyurdu.
CHP'nin İmralı'ya gitmeme kararı DEM Parti tarafından tepki ile karşılanmıştı.