İmamoğlu eylemlerinde tutuklanan öğrencileri savunan avukata soruşturma

Avukat Kerim Bütün, "Soruşturmalarla, gözaltılarla, tutuklamalarla herkesi sindirmek, susturmak istiyorlar. Boyun eğmeyeceğiz" dedi.

19 Mart sürecinde gözaltına alınan ve tutuklanan öğrencilerin avukatlığını üstlenen Kerim Bütün hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek soruşturma başlatıldı.

Bir yurttaş, avukat Kerim Bütün'ün sosyal medya paylaşımlarını CİMER'e şikayet etti. Bunun üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Bütün hakkında soruşturma başlatıldı. Bütün, süreci şöyle değerlendirdi:

"Soruşturmalarla, gözaltılarla, tutuklamalarla herkesi sindirmek, susturmak istiyorlar. Öyle bir yargı düzeni inşa ettiler ki, jurnalcileriyle birlikte, halkımızın konuşmasını bile engellemek istiyorlar. Fakat Gezi'den sonra zorla ve faşist yöntemlerle inşa edilen o korku duvarı, 19 Mart’ta Beyazıt’ta yıkılan barikatlarla birlikte tarih oldu. Bense, bu tarihin içerisinde normalleşen bir şeyle, sıradan bir hadiseyle muhatap oluyorum, yani yine 'şüpheli avukat' oluyorum. Sözün özü: Bugün polis evime gelerek şüpheli olduğumu bildirdi. Yarın ifade vereceğim, boyun eğmeyeceğiz, biz avukatız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İstisna ve Torpil Uygulaması Yurt Dışına Taştı
Operasyonların Hedefi Silah Tüccarları: Savunma Sanayiinde Çarpıcı İddialar
Ferdi Zeyrek'in kızı babası gibi mimar olacak
İngiltere'de 'sığınmacı otelleri' protestoların odağında
AKP’li Niğde Belediyesi’nin zabıtası “uyuşturucu madde satmaktan” tutuklandı