İddia: Silivri'deki yangın AKP'li başkanın mangalından çıktı

Silivri'de 100 hektar ormanlık alanı yok eden yangınla ilgili AKP’nin ilçe eski başkanı Vural Sönmez tutuklandı. Yangının Sönmez'in mangal yakması nedeniyle çıktığı öne sürüldü.

İstanbul’un Silivri ilçesine bağlı Eski Çanta mevkiinde önceki gün çıkan ve 100 hektarlık ormanlık alanın yanmasına neden olan yangın sonrası başlatılan soruşturma sürüyor.

Bianet'in haberine göre soruşturma kapsamında yangının çıkış noktasına yakın bir bölgede çiftliği bulunan AKP Silivri Kurucu İlçe Başkanı Vural Sönmez ile bir çiftlik çalışanı gözaltına alındı.

Silivri'deki yerel gazeteler Sönmez'in komşusuyla birlikte mangal yaparken yangına sebebiyet verdiğini öne sürdü.

İşlemlerinin ardından Silivri Adliyesi’ne sevk edilen Sönmez ve çalışanı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Mimar olan Vural Sönmez’in, 2001-2002 yılları arasında AKP Silivri Kurucu İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğü biliniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Yargı Halk TV'nin karartılmasına dur dedi
Fatih Altaylı'dan CHP'li 4 belediyeye operasyon hazırlığı iddiası
MSB acı haberi duyurdu: Şehit sayısı 12'ye yükseldi!
Ersoy, lüks yatını Bodrum’a demirledi
Ayşe Barım davası başlıyor