İddia: Silah bırakma kongresi Nisan ayında yapılacak

Hande Fırat, silah bırakma kongresi için iki hafta içinde tarih açıklanacağını kongrenin Nisan ayında toplanacağını iddia etti.

Abdullah Öcalan, örgütün kendini fes etmesi ve silahların bırakılması için kongre toplanması çağrısı yapmıştı. Kongre tarihinin iki hafta içinde açıklanacağı iddia edildi.

Abdullah Öcalan, 27 Şubat'ta örgütüne silahların bırakılması ve kendini fes etmesi için kongre toplama çağrısı yapmıştı Çağrının ardından PKK, ateşkes ilan ettiğini, çağrıya uyacağını açıkladı. Öcalan'ın kongreyi yönetmesi gerektiği de açıklamada yer aldı.

Türkiye'de Suriye'de silah bırakılması tartışamları devam ederken, PYD ile HTŞ arasında anlaşma imzalandığı açıklandı.

Sürecin bundan sonra nasıl devam edeceği merak ediliyordu.

Hürriyet'ten Hande Fırat, iki hafta içerisinde örgütün kongre tarihini açıklayacağını Nisan ayı ortalarında kongrenin toplanmasını gündeme geleceğini iddia etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: 79 yaşında, 1.81 boy, 79 kilo ağırlığında bir erkeğim; 0.04 saniyede neler becerebilirim
Edirne’de polisten kaçan 14 yaşındaki sürücüye rekor ceza!
Ortadoğu’da savaş alarmı! "Pentagon 20 yılın en büyük askeri hazırlığında!"
Almanya'da 40 yıl çalıştı, tüm mal varlığına haciz konuldu
Çalışanının fotoğrafını paylaşan patrona hapis cezası