İddia: Rusya, Akdeniz'e nükleer denizaltı gönderdi; NATO'nun dikkati bölgede

Denizcilik üzerine incelemeler hazırlayan Batı merkezli haber sitesi NavalNews, Rusya'nın Akdeniz'e nükleer denizaltı gönderdiğini öne sürdü

Dünyadaki donanma ve denizcilik teknolojisi hakkında haberler hazırlayan NavalNews adlı internet sitesi, Rusya donanmasının Ukrayna savaşı nedeniyle Karadeniz'de yaptığı konuşlanmaya hatırlatarak Moskova'nın Akdeniz'e bir nükleer denizaltı gönderdiğini öne sürdü.

Site, Rus saldırı denizaltısının (SSN) veya seyir füzesi denizaltısının (SSGN) İtalya yakınlarında faaliyet gösterdiğine dair güçlü kanıtlar görüldüğünü öne sürerken, denizaltının orada ne kadar bulunduğunun ise belli olmadığını ifade etti. Site, NATO'nun dikkatinin denizaltıya kaymış göründüğünü takip edildiğini belirtti.

Rusya daha önce Akdeniz'e nükleer denizaltılar konuşlandırdı. Ancak Ukrayna ile savaş döneminde bunun gerçekleşmesi dikkatlerin daha da artmasına yol açıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Sahte Transkript Skandalı: Parası Olan Üniversiteli Oldu
İmamoğlu müjdeyi Silivri'den duyurdu: 'Gençlere güzel bir haberim var'
Yandaş yazarın 'kumar' paylaşımına Tanju Özcan'dan 'pudralı' cevap!
Prof. Dr. Mete Tunçay hayatını kaybetti
Tel Aviv'de 500 bin kişilik eylem: Savaşı durdurun, rehineleri geri getirin