İçişleri Bakanı’ndan deprem açıklaması: Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya merkezli depremde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığını, iki binada hafif çökme meydana geldiğini açıkladı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli'de AFAD ve ilgili kurumların saha tarama çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"112 Acil Çağrı Merkezimize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341'i bilgi, 33'ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Alanya'da orman yangını... Alevler mahallelere dayandı: 45 konut tahliye edildi!
Hastaneye kurşun isabet etti: 'Silahı deniyordum' dedi, gözaltına alındı
Meteoroloji açıkladı: Bugün hava nasıl olacak?
Gülistan Doku soruşturması... 6 şüpheli hakkında tutuklama talebi
Ünlü DJ Kavinsky, Paris'te ölü bulundu