İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: 42 ilde eş zamanlı "Narkoçelik-14" operasyonu düzenlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt içinde zehir tacirlerine yönelik yapılan "Narkoçelik-14" operasyonuna ilişkin detayları, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucuyla mücadelede kararlılığın bir göstergesi olarak 42 ilde eş zamanlı düzenlenen "Narkoçelik-14" operasyonlarının sonuçlarını açıkladı. Operasyonlarda 321 şüpheli yakalanırken, 322 kilogram uyuşturucu madde ve 135 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, son 10 ayda uyuşturucuyla mücadelede önemli bir mesafe kat edildiğini vurgulayarak, bu süre zarfında toplam 39 bin 661 operasyon düzenlendiğini ve bu operasyonlarda 121 ton uyuşturucu madde, 42 milyon uyuşturucu hap ve 157 milyon kök kenevir ele geçirildiğini bildirdi.

Operasyonlarda yakalanan 310 bin 639 şüphelinin 28 bin 44'ünün tutuklandığını, 12 bin 554'ü hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini aktaran Yerlikaya, bu sayede uyuşturucu tacirlerine ve sokak satıcılarına gözdağı verildiğini belirtti.

"Narkoçelik-14" operasyonlarının 682 ekip, 2 bin 46 personel, 3 helikopter ve 44 narkotik köpeği ile İstanbul, Konya, Şanlıurfa, Manisa, Samsun, Elazığ, Gaziantep, Sakarya, Denizli, Adana, Osmaniye, Sivas, Ankara, Van, Bitlis, Erzurum, İzmir, Mersin, Bingöl, Kırklareli, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Isparta, Malatya, Çorum, Diyarbakır, Balıkesir, Adıyaman, Kırşehir, Ordu, Antalya, Aydın, Muş, Trabzon, Muğla, Kırıkkale, Kütahya, Kayseri, Bursa, Afyonkarahisar, Iğdır ve Kocaeli olmak üzere 42 ilde gerçekleştirildiğini kaydeden Yerlikaya, operasyonda emeği geçen tüm güvenlik güçlerini tebrik etti.

Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz milletimizin destek ve dualarıyla kararlılıkla devam edecek. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar." diyerek uyuşturucuyla mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

CHP'li Avşar'dan Dilovası'nda meydana gelen patlama nedeniyle Bakan Işıkhan'a istifa çağrısı
CHP'li Nilüfer Belediyesi'ne soruşturmada yeni gözaltılar!
Çalışma Bakanlığı'ndan Kocaeli'ndeki yangın açıklaması: 7 kişi açığa alındı
Ertuğrul Özkök: TK003 New York Seferinin “Business” sırrı geçen hafta İzmir’de çözüldü
Ekrem İmamoğlu: Dünya tersine dönse de Ordu’nun dereleri tersine aksa da başaracağız