İBB'ye yönelik 'terör' soruşturmasında yeni gelişme: İmamoğlu yarın açıklama yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Danışmanı Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu'nun İBB'ye yönelik terör soruşturmasına ilişkin yarın sabah 10'da açıklama yapacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlere yönelik “terör soruşturması” sonucunda, güvenlik soruşturması yapılmadan personel alımı ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı

Bakanlık yaptığı açıklamada "İBB'ye bağlı kuruluşlar ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden 455'inin PKK/KCK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer örgütlerle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler olduğunu" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin işe girişine yönelik hazırlanan tevdi raporu, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edilmişti.

İmamoğlu yarın 10'da açıklama yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Danışmanı Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu'nun yarın saat 10.00'da açıklama yapacağını duyurdu.

Ongun'un açıklaması şöyle:

"Gerçeklerin, bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.” İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarın 10.00’da İBB’ye yönelik terör soruşturması hakkında konuşacak. Sosyal medya hesaplarımızdan yayını canlı olarak izleyebilirsiniz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ertuğrul Özkök: Bahçeli’nin Yargı Çıkışının Arkasında Temmuz’daki 3 Dramatik Değişme Rakamı Var
Bakanlık tarih verdi: Boş tarım arazileri kiraya verilecek!
Resmi Gazete’de yeni atama kararları: Jandarma Genel Komutanlığı'nda üst düzey değişiklik
Bolu'da feci kaza... Yolcu otobüsü kamyona çarptı: Ölü ve yaralılar var!
GSM operatörleri bir kez daha başarısız oldu: ‘Çöken sistem değil, AKP’nin kendisidir’