İBB soruşturmasında tutuklanan Adem Soytekin, AYM'ye bireysel başvuru yaptı

İBB soruşturmasında tutuklanan Adem Soytekin, Anayasa Mahkemesi’ne 100 milyon TL'lik maddi manevi tazminat talebiyle bireysel başvuruda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Asoy İnşaat'ın sahibi Adem Soytekin, Anayasa Mahkemesi’ne 100 milyon TL'lik maddi manevi tazminat talebi ile bireysel başvuruda bulunduğunu açıkladı.

"Beklentimiz hak ihlallerine ivedilikle son verilmesi"

Soytekin'in cezaevinden avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Haksız tutuklanmam, mal varlığıma tedbiren el konulması ve şirketlerime kayyım atanmasının Anayasa ile teminat altına alınan, kişi hürriyeti ve güvenliği, mülkiyet hakkı ve özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği iddiası ile Anayasa Mahkemesine avukatlarım aracılığı ile bireysel başvuruda bulunulmuştur.

Hak ihlallerinin telafisi maddi ve manevi olarak mümkün değilse de 100 milyon TL maddi manevi tazminat talebi tarihe not düşme adına talep edilmiştir. Anayasa Mahkemesinden beklentimiz tedbir talebimiz doğrultusunda incelemenin öncelikle yapılması ve hak ihlallerine ivedilikle son verilmesidir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Arpaguş'tan Ali Erbaş'ı aratmayan hutbe: Diziler, filmler, TV programları hedefte
Behzat Uygur: 'Babamın hayatı film yapılmayacak'
Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyon TL'lik Fenerbahçe sorusu!
İbrahim Tatlıses, oğluna elektronik kelepçe taktırdı
Ozan Elektronik Para AŞ'ye kayyum atandı: 10 şüpheliye gözaltı kararı!