Türk dilinin başkenti olarak anılan Karaman’da, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında düzenlenen bir programda İstiklal Marşı’nın Arapçaya çevrilerek okunması tartışma yarattı. Hür-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, yazılı bir açıklama yaparak uygulamaya tepki gösterdi.
Kuruoğlu, açıklamasında İstiklal Marşı’nın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin sembolü olduğunu vurgulayarak, marşın resmî programlarda aslı olan Türkçe dışında bir dilde okunmasının doğru olmadığını belirtti.
Karaman gibi Türk dilinin başkenti olarak bilinen bir şehirde böyle bir uygulamanın yapılmasının ayrıca düşündürücü olduğunu ifade eden Kuruoğlu, millî değerlerin temsilinde daha hassas davranılması gerektiğini söyledi.
İstiklal Marşı’nın diliyle birlikte anlam kazandığını dile getiren Kuruoğlu, resmî programlarda marşın aslına uygun şekilde ve Türkçe okunması gerektiğini bir kez daha vurguladı.