HTŞ ile temas: İngiltere’den açıklama

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, terör örgütü olarak kabul edilen HTŞ ile diplomatik temas kurduklarını açıkladı.

Dünyanın pek çok ülkesi tarafından terör örgütü olarak kabul edilen HTŞ’nin Beşar Esad rejimini devirmesinin ardından temas açıklamaları gelmeye devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in HTŞ ile temas kurdukları açıklamasının ardından bir açıklama da İngiltere’den geldi.

BBC'de yer alan habere göre, Lammy, İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, HTŞ ile diplomatik temas kurduklarını ifade ederek, "İngiltere diplomatik temaslar kurabilir, bekleneceği üzere diplomatik temasımız var" dedi.

Lammy, Suriye’de kapsayıcı bir hükümet istediklerini belirttiği açıklamada kimyasal silahların kontrol altına alınması ve şiddetin sona ermesini istediklerini söyledi. Bu nedenle açık olan tüm kanalları kullandıklarını anlatan Lammy, "Bunlar diplomatik kanallar ve istihbaratın yürüttüğü kanallardır. Gerektiği yerlerde HTŞ ile temasta olmanın yollarını arıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökçe yazdı: Serenad
Cami yapımı seçim malzemesi oldu! Sandık gitti inşaat durdu
İsrailli bakanın korkunç 'toplama kampı' planı: Giriş var, çıkış yok
Türkiye'nin doğurganlık hızı, dünya ortalamasının altında
Dansöz 'ahlaka aykırı hareketten' gözaltına alındı